radioalto

Het uit Apeldoorn afkomstige Radio Alto heeft als rode draad “indie-muziek die je nergens anders hoort”. Daarin zoeken programmamakers Jan Willem en Harry via eigen wegen en bronnen naar muziek die ze je graag laten horen. Ze kijken daarbij vooral buiten de grenzen van Nederland. Bij Radio Alto kun je luisteren naar moderne muziek die zeker niet tot de categorie ‘mainstream’ behoort. Afwisseling in stijlen wordt zeker niet geschuwd; een gitaarbandje of een elektronische geluidsmuur, soms snoeihard, weird en psychedelisch, maar soms ook breekbaar of juist met een interessant verhaal, het kan allemaal!
Deze muzikale ontdekkingsreis omlijsten ze met oudere muziek, want ook daar is veel moois te vinden en je hoort het nauwelijks meer op radio. Ze kiezen dan bij voorkeur een mooie albumtrack in plaats van het wellicht wat bekendere singletje. En kijk er niet van op als je daarbij zomaar ineens ergens in de jaren ’60 belandt. Wees ook niet verbaasd als je een indie-band uit bijvoorbeeld Shanghai, Cambodja of Chili voorbij hoort komen.
Ze vinden het leuk als luisteraars actief meedoen, bijvoorbeeld met het insturen van muzikale tips en reacties naar info@radioalto.nl of via de website.  Je kunt ook tijdens de uitzending op het programma reageren via Facebook en/of via Twitter. Radio Alto is iedere donderdagavond van 22:00 tot 23:00 te beluisteren op IndieXL, en daarna een week lang terug te beluisteren via de optie “Uitzending Gemist” op RTV Apeldoorn. Radio Alto, indiemuziek die je nergens anders hoort.
Iedere dinsdagavond op RTV Apeldoorn en donderdag op IndieXL…