IndieXL is jarig! Het radiostation bestaat vandaag 6 jaren. Op 5 oktober 2013 ging om 12:00 uur de eerste officiële uitzending de lucht in. Nu zes jaar later zijn we nog steeds alive & kicking.
 
Begonnen als privé-initiatief ter ondersteuning van Indiemuziek en Nederlandse bands is het station inmiddels uitgegroeid tot een volwassen radiostation dat als trendsettend en toonaangevend wordt aangemerkt op het gebied van Indie en Alternative. Een station dat zowel door de media als door muziekliefhebbers in de gaten wordt gehouden.
 
IndieXL heeft de afgelopen jaren haar bestaansrecht bewezen. Het station draait de meeste nieuwe Indie- en Alternative songs en draait bovendien ook nog eens de meeste nieuwe alternatieve muziek van Nederlandse bodem. En nieuw betekent bij IndieXL ook echt nieuw en niet releases van maanden geleden. En IndieXL draait ook niet maandenlang dezelfde hits en durft nog echte gitaarsongs te programmeren. Geen laf gedoe met alleen simpele nummertjes.
 
Vandaag hoor je op het jarige IndieXL tot 15:00 uur een selectie van de beste Indiehits van de afgelopen 6 jaren voorbijkomen afgewisseld met nieuwe singles en Indieclassics. En natuurlijk om:
 
15:00 uur: De Free40; de meest actuele Indiehitlijst van Nederland, met André Bergman
18:00 uur: Free Advice List, de tips en bubbling underhits voor de Free40, met Dennis van Leeuwen
19:00 uur: Pure Indie, met nieuwe Indiesingles en een overzicht van de internationale Indie charts, met Mark, Simon en Tom.
 
Muziekliefhebbers die bewust nieuwe alternatieve muziek willen horen luisteren naar IndieXL waar (Nederlands) talent daadwerkelijk een kans krijgt. Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
Check voor meer informatie https://www.indiexl.nl/