A Perfect Circle is terug! De band van Maynard James Keenan meldt zich terug aan het front met een ijzersterke nieuwe single ‘The doomed’ die deze week op de eerste plaats staat van de Free40. Volgens jaar wordt het nieuwe album van A Perfect Circle verwacht. Of er ook nog nieuw werk van Maynard’s andere band Tool gaat verschijnen is nog steeds onduidelijk.
 
In de nieuwe Free40 staan nieuwe singles van o.a. Royal Blood, Gengahr, The Pale White, Only Shadows, The War On Drugs, Queens of the Stone Age, Marmozets, Franz Ferdinand, Hockey Dad, Childcare, Lullaby, Pale Honey, Super Whatevr, Black Rebel Motorcycle Club (Official Page), DMA’S en The Breeders.
Nederland is weer goed vertegenwoordigd met Canshaker Pi, Silent War, Mister and Mississippi, PEER, PACESHIFTERS, Tusky en The Brahms.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.