Deze week is het Indiestadtweek op IndieXL. Op 19, 20 en 21 september zijn er drie avondvullende programma’s in Paradiso Amsterdam op Indiestadt: Albert Hammond Jr., Amyl & the Sniffers, Sam Fender. Woensdagavond staat meteen Albert Hammond Jr op het programma.
 
Hij is de zoon van de singer-songwriter Albert Hammond en de gitarist van The Strokes. Maar naast zijn bezigheden met The Strokes heeft Hammond ook een solocarrière waarin hij catchy Indierock produceert. Albert Hammond Jr. heeft inmiddels 4 soloalbums op zijn naam staan: Yours to Keep (2006), Cómo Te Llama? (2008), Momentary Masters (2015) en het onlangs verschenen Francis Trouble, dat een hommage is aan zijn bij de geboorte overleden tweelingbroer.
 
In de Free40 scoorde hij inmiddels grote hits zoals Rude customer, Losing Touch, Caught by my shadow, Muted beatings, Far away truths en Set to attack.
 
We draaien de songs van Albert Hammond Jr. deze week extra vaak op IndieXL want Albert Hammond Jr is met zijn band vanaf vandaag ‘Band van het Moment’.