Het Lowlands Festival begint a.s. vrijdag en alt-J is een van de grote namen op het affiche. De mannen uit Leeds spelen zaterdagavond om 19:35 in de Alpha. alt-J laat indie, folk en rock hypnotiserend samenvloeien met meerstemmige vocals en exotische samples en beats.
 
De Britten maakten een onuitwisbare indruk met het debuutalbum ‘An Awesome Wave’ (2012). De hypnotiserende samenvloeiing van indie, folk en rock levert sprookjesachtige popmuziek op. Het is dan ook niet voor niks dat de groep met dit album de prestigieuze ‘Mercury Award’ wist binnen te slepen. Ook met het tweede album ‘This is all yours’ worden diverse prijzen binnengehaald in 2014. En dit jaar verscheen het derde album ‘Relaxer’.
 
Het aantal hits in de Free40 staat inmiddels op 10 met klassiekers als Breezeblocks, Tessellate, Fitzpleasure, Every other freckle, In Cold blood en Adeline. Die zullen a.s. zaterdag ongetwijfeld live worden gebracht.
 
Op IndieXL brengen we je alvast in de Lowlands-stemming deze week. Je hoort de hele week veel muziek van bands die op Lowlands optreden en alt-J hoor je dagelijks geregeld voorbijkomen als ‘Band van het Moment’.
 
http://lowlands.nl/programma/alt-j/