De muziekwereld zit vreemd in elkaar. Daar waar een band als Coldplay wereldwijd razend populair is, is Amber Run nog redelijk onbekend. Misschien komt dat omdat de liedjes van deze band uit London vaak puntiger zijn en ook minder makkelijk hapklaar zijn. Het kwartje moet nog even vallen. En daar houden wij wel van, hoewel op sommige momenten zeker vergelijkingen mogen worden gemaakt.
 
Bij IndieXL hebben we de band al een paar jaar in het vizier. Met ‘Pilot’ scoorde de band in 2014 haar eerste Free40-hit en met ‘Just my soul responding’ zelfs een top 10 hit. En nu staat de band bovenaan de Free40 met ‘No answers’. En met al weer een nieuwe single getiteld ‘Fickle game’ staat nu zelfs 2x in de Free40. Het advies is dus: geef deze muziek een kans!
 
In de Free40 geven we nog veel meer minder bekende bands een kans. Zo hoor je vandaag nieuwe singles van o.a. The Luka State, Sheafs, Asylums, Car Seat Headrest, Marsicans, Cortes, Broken Hands, Smallpools, Harlea, British Sea Power, The Orwells, Strand of Oaks, Surfer Blood, The Vernons en Mallory Knox. Maar er staan ook nieuwe singles in de Free40 van bekendere namen als Kings Of Leon (jahaa, ‘Find me’ is echt te pruimen), David Bowie, The Jesus And Mary Chain, Pretty Vicious, King Gizzard & The Lizard Wizard, Wild Beasts, Grandaddy, The Last Shadow Puppets, Circa Waves, Cloud Nothings en The Amazons. Nederland is vertegenwoordigd met Bettie Serveert, Moss, Saint Charlie, Indian Askin en Paceshifters.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
https://www.youtube.com/watch?v=duh6Bpf6EcY