Arcade Fire is terug en hoe! Met de nieuwe single ‘I give you power’ bereikt de Canadese band sinds 2005 (met ‘Wake up’ weer de eerste positie van de meest actuele Indiehitlijst van Nederland.
 
De single is een uniek samenwerkingsverband met soul-en gospelzangeres Mavis Staples en is speciaal op de dag van de inauguratie van Donald Trump verschenen. De machtsovername in de Verenigde Staten inspireerde de Canadese band en met ‘I Give You Power’ willen ze een vuist maken voor de vrijheid. De opbrengsten van het nummer worden gedoneerd aan de American Civil Liberties Union, dat zich inzet voor de rechten en vrijheden van burgers in de Verenigde Staten.
 
‘I Give You Power’ is het eerste geluid in drie jaar tijd. Arcade Fire brengt later dit jaar de opvolger van het album ‘Reflektor’ (2013) uit. De Canadese band is dit jaar een van de headliners op het Best Kept Secret Festival in Hilvarenbeek.
 
Je hoort vandaag nieuwe muziek in de Free40 van o.a. Depeche Mode, Blackfield, MENACE BEACH, BNQT, The Luka State, GLASS PEAKS, Maximo Park Official, The Orwells, British Sea Power, Ty Segall, Mallory Knox, Spoon, Cold War Kids, Harlea, Deaf Radio, Amber Run, Findlay en The Shins.
 
Nederland wordt goed op de kaart gezet door nieuwe singles van Spinvis, Bettie Serveert, Indian Askin, Alaskans, Bombay, PACESHIFTERS en Moss.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!