B-Cuz is de derde single van het laatste album ‘Damaged good’ van Bettie Serveert. Een gevarieerd album met korte liedjes tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. B-Cuz klimt deze week naar de eerste positie in de Indie Chart.

In de Indie Chart staan de 40 beste songs van Nederlandse bodem van deze week op het gebied van pop, rock- en Indie. Er wordt heel veel goede muziek gemaakt in Nederland, maar andere radiostations draaien het niet. Wij wel! En de 40 beste songs zetten we wekelijks op een rij in de Indie Chart.

In de Indie Chart hoor je vandaag o.a. Midas, Elementary Penguins, WOLVON, A Fugitive, The Anaesthetics, Neptune Blue, Nachtschade, IDENTITY CIRCUS, No Man’s Valley, Rob Klerkx & The Secret, BLOOM ILLUSION, JASON WATERFALLS, COLOR BONES, Maggie Brown, The Wounded, Nausica, Let’s Build An Empire, Toycar Taxi, Sealow, Mattanja Joy Bradley, GREAT PROFILE en Stookvogel.

De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.

IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!