De Schotse band Biffy Clyro heeft een jaartje pauze genomen en barsten in het nieuwe jaar flink los. Met het nummer ‘on a bang’ laten ze van zich horen. Tijdens de Hogmanay-festiviteiten in Edinburgh treed de band voor het eerst in een jaar weer op. En hoe: ‘now you know bette, why can’t you fucking do better?”

Het nummer zou misschien als een ballad kunnen worden gespeeld, maar zoals het op Hogmanay klonk lijkt of het drietal geen compromis wil sluiten. Biffy Clyro heeft voldoende energie verzameld in het jaartje rust.
Frontman Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnston hebben afgelopen jaar veel tijd besteed aan het nieuwe album, waarvan de titel nog niet bekend is. In november waren er op instagram foto’s te zien van de heren in de studio.

neil simon, biffy clyro, biffy, clyroTegen DIY vertelt Simon Neil dat het nieuwe album is gemaakt op drie ijkpunten, de Amerikaanse metalband Deafhaven, de jaren’80 pop van Tears for fears en vernieuwende hiphop van Death Grips.
“My main aim of this record is that I want to make a record that sounds like Deafheaven meets Tears for Fears meets Death Grips. I don’t know if we’ll get anywhere near it, but that’s the three touchstones of songwriting and sonic architecture that I want us to try and go for.”

De opvolger van het album ‘Opposites’ uit 2013 is gepland in xx. Het album is geproduceerd door Rich Costey, die ook betrokken was bij Muse’ Black holes and revelations, Chvrches en Frank Turner.

Biffy Clyro zal het komende jaar vast en zeker veelvuldig te zien zijn op de festivals. In ieder geval is Rock am Ring op 3 juni al genoteerd.