Het Amerikaanse fenomeen Black Friday is in Amerika de officiële aftrap van het cadeauseizoen. Record Store Day US brengt hiervoor op 25 november een aantal speciale releases uit. Een aantal van deze gelimiteerde uitgaven komt ook naar Nederland.

Op 25 november 2016, de dag na Thanksgiving, is het in de Verenigde Staten Black Friday. Op deze datum zijn veel Amerikanen vrij en starten de inkopen voor kerst. Grootwinkelbedrijven spelen daarop in door te stunten met prijzen. Record Store Day brengt op die dag verschillende gelimiteerde releases uit. Omdat Nederland geen Thanksgiving kent, doet Record Store Day Nederland niet mee aan Black Friday.

Er komen echter op 25 november in Nederland wel een dertiental exclusieve Black Friday-releases verkrijgbaar. Deze worden in de markt gezet onder de noemer Every Day Is Record Store Day-exclusives, the Black Friday edition. Het gaat hier om gelimiteerde releases van onder andere The Rolling Stones, Alice In Chains, Iggy & the Stooges, The Ramones ern Soundgarden. De complete lijst is te vinden op de site van Record Store Day.

Naast Every Day Is Record Store Day-exclusives, the Black Friday edition wordt op 25 november ook de aftrap gegeven voor een Record Store Day cd boxset-actie. Tot en met 31 december zijn er verschillende verzamelingboxen sterk in prijs verlaagd. Op dit moment zijn het er zes. In aanloop naar 25 november worden hier nog boxsets aan toegevoegd.

http://recordstoreday.nl/black-friday/