Bloc Party is terug na een paar jaar van stilte die slechts onderbroken werd door het vertrek van drummer Matt Tong en bassist Gordon Moakes. De nieuwe single, The Love Within, is verschenen en laat een andere Bloc Party zien dan we gewend zijn. Is het viertal op zoek naar nieuwe inspiratie of een nieuw publiek?

 

Bloc Party kennen we als een typisch Britse post punkband, met de ijle, jachtige stem van Kele Okereke. De opgewonden sound van Bloc Party is zonder meer een verdienste van Matt Tong. Hij verliet de band ruim twee jaar geleden. En, to make matters worse, begin dit jaar ging Gordon Moakes zijn eigen weg. De nieuwe Bloc Party heeft de harten van de fans nog niet veroverd. Dat kan natuurlijk ook niet, maar deze single is voor de oude fans niet hoopgevend. Veel electronica, eenvoudig drumwerk en het bereik van Okereke is minder extreem. Een heel aardige floorfiller.

Maar wie weet. Eind november staan ze in een uitverkocht Paradiso. Daar kunnen ze zichzelf bewijzen. Een dag later (28 november) speelt Bloc Party in Keulen (Live Musci Hall). Daar zijn nog kaarten voor beschikbaar.