The BLOODY KNEES heb je deze zomer ontdekt op IndieXL. Met de single ‘Not done’ maakte de band uit Cambridge een verpletterende indruk en snelde drie weken geleden naar de eerste positie in de Free40. Terwijl de single 2 weken op de eerste plaats bivakkeerde kwam er ondertussen al weer een nieuwe single uit van het viertal. ‘Maybe it’s easy’ is de titelsong van de nieuwe EP die komende week verschijnt. Twee weken na hun eerste nummer 1 notering staat de band nu met ‘Maybe it’s easy’ aan de top van de Indiehitlijst van Nederland. Laat die band maar snel naar Nederland komen!
 
Je hoort vandaag in de Free40 weer de nieuwste Indiehits die je nog nergens hoort zoals van RAT BOY, Blaenavon, Wolf Alice, The Breeders, Shed Seven, Kasabian, Deaf Havana, Liam Gallagher, Lullaby, School is Cool, Gengahr, MILK TEETH, Morrissey Official, Death From Above 1979, OTHERKIN, Feeder, BAD NERVES, Marmozets, Manchester Orchestra en The Story So Far.
 
Er zijn ook bekende namen zoals Foo Fighters, Radiohead, LCD Soundsystem, Depeche Mode, Nothing But Thieves en Queens of the Stone Age. We hebben ook in de Free40: The Pale White, PALE WAVES en Pale Grey (???). En uit Nederland hoor je uitstekende singles van Jagd, Mozes and the Firstborn, MICH, Tusky en PACESHIFTERS. Er valt dus weer genoeg te ontdekken in de Free40.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.