Groot-Brittannië is al om en (alleen) bij IndieXL heb je de band ook al ontdekt: The BLOODY KNEES. Met 2 singles in de Free40 waaronder de nummer 1 notering treedt deze band in de voetsporen van Nirvana. Want met met de huidige nummer 1 ‘Not done’ en nieuwe binnenkomer ‘Maybe it’s easy’ op nummer 31 doet de band sterk denken aan de grungehelden uit de jaren 90. Nergens anders te horen in Nederland, maar gelukkig heeft IndieXL deze band al een tijd in de peiling. Wedden dat de rest snel volgt!
 
Ook al te horen in de Free40 nieuwe singles van Radiohead, Depeche Mode, The National, Nothing But Thieves, LCD Soundsystem, Gary Numan Official, Beck en Kasabian. Vandaag hoor je in de natuurlijk ook nieuwe trendsettende songs van o.a. Deaf Havana, MUTEMATH, Wolf Parade, Death From Above 1979, Blaenavon, Marmozets, OTHERKIN, Prophets of Rage, RAT BOY, Car Seat Headrest, The Districts, British India en The Horrors. En uit Nederland hoor je veelbelovende bands als Korfbal, Figgie en Iguana Death Cult.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!