‘Awake’ dendert de Indie Charts binnen. Het nummer komt van het album ‘Dreamers’ van de Amsterdamse popunkband Bounds of Modesty. Maar eigenlijk is dat te eenvoudig.
Callum Stamp is gitarist / zanger van Bounds of Modesty maar ook scriptschrijver, regisseur en zelfs acteur in de speelfilm Dromers. Een film die in april 2015 in première ging.
‘Dromers’ was een droom van Callum, maar een budget had de 23-jarige postpunker niet. Crowdfunding was de oplossing waarmee hij zij droom begin dit jaar werkelijkheid maakte.
De film gaat over eindexamenstudenten die in een weekend zichzelf moeten gaan ontdekken. TV-presentatoren Sofie van den Enk en Ron Boszhard spelen docenten die de groep begeleid. Ook speelt Callum zelf een rol in de film.
Muziek speelt een erg belangrijke rol in de film, reden waarom Bounds of Modesty intensief betrokken was bij de totstandkoming van Dromers (‘Dreamers’ op het internationale doek). De band schreef het album ‘Dreamers’ gebaseerd op de karakters uit de film. Ieder karakter heeft zijn eigen instrument herkenbaar in het nummer.
Uiteindelijk ontstaat er een zogenaamd concept dat breder is dan muziek of film. Om muziek te maken die past in een bioscoop is een flinke scheut folk-rock toegevoegd aan het harde punkgeluid. Misschien bevalt het ze wel.