Grote verrassingen vandaag in de Free40: op nummer 1 en 2 komen nieuwe singles binnen. Op nummer 2 The War On Drugs met alweer een nieuwe single: Pain, inmiddels de vierde hit van het nieuwe album ‘A deeper understanding’. En van niets op nummer 1 die geweldige Prefix Disc van de afgelopen week van de Australische band British India met als titel ‘Precious’. De band uit Melbourne scoorde al grote hit in de chart met o.a. ‘Summer forgive me’, ‘Plastic souvenirs’ en ‘I thought we knew each other’
 
Je hoort vandaag in de Free40 nieuwe singles van o.a. INHEAVEN, Broken Social Scene, DZ Deathrays, Prophets of Rage, MILK TEETH, Garbage, Starsailor, The Afghan Whigs, The Sherlocks, Honey Lung, RIDE, PVRIS, Shaka Ponk, Nine Inch Nails, Cairo Knife Fight, Nothing But Thieves, The Cribs, Belle and Sebastian, Nothing More, Wolf Alice en Tamino.
Nederland wordt vertegenwoordigd door Laura Palmer en The Night Ships.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.