The Shins-frontman James Mercer en Brian Burton, a.k.a. Danger Mouse, brachten drie jaar geleden (2010) voor het eerst samen een album uit. Dat deden ze onder de naam Broken Bells. Daarna gingen de heren een tijd hun eigen weg, maar sinds het najaar van 2013 hebben ze elkaar weer gevonden en hun gezamelijke project nieuw leven ingeblazen. Begin februari verschijnt het tweede album After The Disco.
Het album herbergt excentrieke indiepop, fraai ingekleurd door de mysterieuze topproducer Danger Mouse die al strepen verdiende bij The Black Keys, Beck, Gorillaz, Norah Jones en als helft van Gnarles Barkley, met een smakelijke psychedelicasaus overgoten.

Funky topsingle ‘Holding On For life’ baadt in een spacy sfeertje, met de indringende stem van Mercer in een hoofdrol, en wordt vergezeld door een tweedelige intergalactische lovestory waarin de ravissante Kate Mara (Brokeback Mountain) en Anton Yelchin (Star Trek, Alpha Dog) de show stelen. De single bivakkeert al een paar weken in de Free40, maar vindt nog steeds de weg omhoog. Afgelopen week steeg de single naar nummer 13 in de Free40.

videolip-holdingOnForLife