Voor Sinterklaas moet je extra grote schoenen vragen om vervolgens de mega-box van Bruce Springsteen als het cadeau te vragen. Op 4 december komt de kleine grote man uit New Jersey met een kloeke verzameling CD’s en DVD’s. Bijzonder zijn de nummers die in 1979 zijn gemaakt voor ‘The River’ maar toentertijd volgens The Boss de urgentie misten. Ze zijn in een ander arrangement en met andere tekst op The River (1980) beland. Ook verwachten we veel van opnames tijdens repetities.

 

De vier CD’s, 3 DVD’s én een 148 pagina’s lijvig boek dragen de naam ‘The Ties That Bind: The River Collection’. Het is een vervolg op een soortgelijk project dat Springsteen vijf jaar geleden uithaalde met het wat gruiziger ‘Darkness on the edge of town’. Bruce Springsteen lijkt al zijn archiefkasten leeg te halen en de resultaten aan te vullen met fraaie extra’s zoals documentaires en opnames van optredens uit de niet-altijd-zo-goede-oude-tijd.

Eén van de DVD’s dat je vanaf 4 december kunt bekijken is een film van het optreden van Bruce Springsteen and the E-street Band op 5 november 1980. Een bijzondere dag want de dag nadat Ronald Reagan was verkozen tot president.

Kijk en luister naar Meet me in the city.