Op 24 januari staat de Amerikaanse band Cage The Elephant in Paradiso Amsterdam. IndieXL laat je de komende week alvast warm draaien want je hoort de Indierockers uit Kentucky geregeld dagelijks voorbijkomen op IndieXL als ‘Band van het Moment’.
 
De band scoorde in de Free40 al 8 hits zoals ‘Shake Me Down’, ‘Aberdeen’, ‘Right before mt eyes’, ‘Come A Little Closer’, ‘Spiderhead’, ‘Cigarette daydreams’ of ‘Mess Around’, ‘Too late to say goodbye’ en ‘Cry baby’ van het laatste album ‘Tell Me I’m Pretty’ dat eerder dit jaar uitkwam. En ‘Cold cold cold’ is de nieuwste single.
 
De grote aanjager van de band is vanzelfsprekend zanger Matt Schultz. De club rond de hyperenergieke zanger Matthew Shultz heeft een niet te temmen drive die alle kanten opstuitert en waar je alleen maar aan kunt toegeven. Met een geluid tussen Pixies-achtige rock, britpop en blues en een live show waar het zweet in liters de zaal rond vliegt wisten ze de afgelopen jaren een flinke reputatie voor zich op te bouwen. Niet voor niets produceerde Dan Auerbach het laatste album ´Tell Me I´m Pretty´.
 
https://www.youtube.com/watch?v=n95eekfFZZg
 
https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Cage-The-Elephant-2.htm