Will Toledo, de frontman van Car Seat Headrest, meldt teleurgesteld dat het pas geperste vinyl van de Teens of Denial is vernietigd. De plaat zou 20 mei worden uitgebracht. Maar er is gedoe met de rechten van een nummer van ‘the Cars’. Met de voormalige frontman van de band, Ric Ocasek, dacht hij overeenstemming te hebben over een passage in “Just What I Needed/Not What I Needed”, maar bij nader inzien gingen er meer mensen over die rechten.

Veel gedoe en frustratie waardoor de fysieke verschijningsvorm van Teens of Denial op zich laat wachten. Digitaal is het album wel volgens planning op 20 mei te verkrijgen.

De pijn bij Toledo zit ‘m in het gehakketak over de rechtenzaak en in de noodzaak om in twee weken het nummer om te bouwen. Te meer omdat “Just What I Needed/Not What I Needed was a fucking great song”. Volgens Toledo was er geen sprake van een sample zoals we dat gewend zijn, maar maakt hij gebruik van de gitaarriff alsof het nummer zich in zijn hoofd afspeelde terwijl hij zijn zonden overdacht.
Een stukje verder op het album gebruikt Toledo op dezelfde manier een deel van White Flag van Dido. Daarover is geen alarmbel afgegaan.

Op het vinyl moeten we dus wachten. Volgens de platenmaatschappij Matador zal de release in het midden van de zomer zijn. Dan kunnen we Car Seat Headrest al hebben gezien op London Calling (28 mei), Big Next (Gent 29 mei) en op Down the rabbit Hole (24,25,26 juni).