Alleen op IndieXL: Crystal Fairy; de band van Buzz Osborne and Dale Crover van The melvins, At the Drive-In/The Mars Volta’s Omar Rodriguez-Lópe en Teri Gender Bender van Le Butcherettes. Met de eerste single ‘Drugs on the bus’ scoorde de superband meteen een nummer-1 hit in de Free40 in december 2016.
 
En nu met opvolger ‘Crystal Fairy’, naar de bandnaam dus, doen de mannen dat huzarenstukje nog eens dunnetjes over. Het debuutalbum is inmiddels verkrijgbaar. Nu nog op toernee!
 
Je hoort vandaag in de Free40 nieuwe muziek van o.a. Amber Arcades, Arcade Fire, The Kills, The Amazons, MENACE BEACH, Circa Waves, WAAX, RIDE, Hypochristmutreefuzz, Feeder, Ty Segall, Pumarosa, Cold War Kids, Mark Lanegan, The Pigeon Detectives, Blackfield, Esther, Mother Mother, Monarks, Incubus, SHY NATURE, Maximo Park Official en meer.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
https://www.youtube.com/watch?v=qdhdjM_vuZQ