Wie de muzikale ontwikkelingen bij onze zuiderburen wil volgen, doet er goed aan de site van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond​ scherp in de gaten te houden. Daar vinden met grote regelmaat ‘Sonic Soirées”plaats, concerten van bands die boven het muzikale landschap van de lage landen uitsteken.

Een formulering die de mogelijkheid open houdt dat er ook Nederlandse bands te beluisteren zijn. Vaak zijn die afkomstig uit de indie-hoek en dus interessant. De Mysterons, vorig jaar op Lowlands, stonden al eens op het programma en op 7 januari trad Naive Set op.

Maar het Vlaams Cultuurhuis geeft vooral minder bekende Belgische bands de ruimte. Groepen die staan te trappelen om de wereld, te beginnen met Nederland, te veroveren. Go March​ is er een voorbeeld van, op 29 januari te beluisteren tijdens de Sonic Soirée Een trio waarvan de leden hun sporen in diverse andere Belgische bands al verdiend hebben, en die nu een aanstekelijk volledige instrumentale cd hebben gemaakt. Repeterende en over elkaar heenschuivende motiefjes op gitaar en toetsen leveren acht nummers lang spannende resultaten op. Meeslepende muziek, op de kruising van minimal en psychedelica. Zangstemmen worden geen moment gemist. Integendeel, het duurt even voordat het tot je doordringt dat er niet gezongen wordt.

Als onderhoudend voorafje de groep BIBLES​. Vier jongens uit Leuven die inmiddels een EP hebben gemaakt, vol synthipop met een eighties-klankkleur.

Kortom, Go Marching vrijdag 29 januari naar de Brakke Grond aan de Nes in Amsterdam.

https://www.brakkegrond.nl/agenda/sonic-soiree-41