Drive Like Maria brengt op 27 januari in samenwerking met Caroline Benelux hun derde studioalbum ‘Creator Preserver Destroyer’ uit. Met het verschijnen van deze langspeler, die wederom garant staat voor ijzersterk gitaargeweld en eigenzinnige songs, is de drieluik compleet. Want in aanloop naar het volledige album zijn ‘Creator’ en ‘Preserver’ eerder dit jaar reeds als EP uitgekomen.
 
De kern van ‘Creator Preserver Destroyer’ is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat, en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit te voren bundelt.
 
Voor de opnames van ‘Creator Preserver Destroyer’ trok Drive Like Maria zich terug in hun eigen studio in Italië, waar ze zich sinds 2011 hebben gevestigd. Deze ondergrondse studio bleek ook voor dit album, net als voor hun gelijknamige tweede plaat uit 2012, de favoriete hide out te zijn om zonder deadline zich te richten op nieuw materiaal en dit uit te werken in de uiteindelijke vorm.
 
Aankomend voorjaar zal Drive Like Maria een uitgebreide clubtour doen. De kaartverkoop is intussen gestart.
 
Check voor meer info www.drivelikemaria.com.