De Ierse band Fangclub staat voor de tweede week op nummer 1 in de Free40 met de nieuwe single ‘All fall down’. Het is de tweede nummer 1 hit van de band want in 2016 bereikte de debuutsingle ‘Bullet head’ ook de eerste plaats van de meest actuele Indiehitlijst van Nederland.
 
Dat die alternatieve hitlijst actueel is zien we ook deze week weer. Maar liefst 10 nieuwe binnenkomers deze week met nieuwe songs van Gaz Coombes, Franz Ferdinand, Cortes, SHEAFS, The Slow Readers Club, The Minutes, Garbage, Black Peaks, Wolf Alice en (alweer) THE EELS.
 
Verder hoor je nieuwe songs van oa. Teenage Wrist, Preoccupations, Mallory Knox, The Wonder Years, RHEA, WARBLY JETS, Canshaker Pi, THE HUNNA, Hinds, Sea Girls, AWOOGA, Birth of Joy, JOHAN en Moaning.
 
Bijna allemaal alleen maar te horen op IndieXL. Durf te ontdekken, luister IndieXL.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.