Florence Welch komt met haar band The Machine op 10 december naar de Ziggo Dome. Behalve de Ziggo Dome doet de band dit jaar ook onder meer Rock Werchter (25 juni) en het Antwerpse Sportpaleis (9 december) aan.

 In 2009 komt het debuutalbum Lungs uit, wat meteen de wereldwijde doorbraak van Florence + the Machine betekent. Het album was dat jaar tevens een van de meest populaire releases in Groot-Brittannië. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht en is Lungs bekroond met diverse prijzen, waaronder een Brit Award. Opvolger Ceremonials uit 2011 deed het nog beter en zorgde zo voor onder meer drie Grammy nominaties, waaronder Best New Artist en Best Pop Vocal Album. Hits als Shake It Out, Dog Days Are Over, en You’ve Got The Love klommen wereldwijd overal in de hitlijsten.

Florence Welch en haar band brachten eind mei het nieuwe album How Big How Blue How Beautiful uit. De donkere thema’s van Ceremonials maken plaats voor realistische interpretaties van de wereld: “Ceremonials was vooral gericht op het idee van ontsnappen of herboren worden uit de dood, maar het nieuwe album gaat juist over hoe men kan leren leven en de wereld liefhebben, in plaats van proberen te ontsnappen uit diezelfde wereld”, aldus frontvrouw Florence Welch.

Florence Welch staat bekend om haar betoverende stem waarmee ze live keer op keer indruk weet te maken. Na optredens op diverse buitenlandse festivals de afgelopen jaren is Florence + the Machine eind dit jaar eindelijk weer terug in Nederland te bewonderen met een eigen show op donderdag 10 december in Ziggo Dome.

Tickets voor het optreden in Amsterdam gaan komende vrijdag 19 juni in de voorverkoop via ticketmaster.nl. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro.