Muziekliefhebbers weten inmiddels dat je voor de nieuwste Indie- en Alternativehits toch echt bij IndieXL moet zijn. Nieuwe singles hoor je vrijwel onmiddellijk terug op IndieXL en de beste hits zetten we meteen in de Free40.

Een paar dagen geleden verschenen nieuwe singles van Foals en Tool. Foals komt met een heerlijke rauwe eerste single ‘Black Bull’ van deel 2 van ‘Everything Not Saved Will Be Lost’. En van Tool verscheen de titeltrack van het nieuwe album genaamd ‘Fear Inoculum’. Twee monumentale songs die meteen op 2 en 3 binnenkomen in de Indiehitlijst van Nederland.

En alsof dat nog niet genoeg is hoor je vandaag in de Free40 ook nog nieuwe singles van o.a. The Pixies, The Pale White, Feeder, DIIV, Mystery Jets, Iggy Pop, Swain en Pumarosa, om er maar een paar uit te pikken.
Als je bij wilt blijven luister je naar de Free40 op IndieXL waar je geen ouwe shit hoort maar de nieuwste alternatieve songs.

Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of wordt lid van de Free40 FaceBook-pagina, dan krijg je wekelijks de hele lijst in je tijdlijn.

De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur.

Nieuw in de Free40: