Het nieuwe Britse rockfenomeen en singer-songwriter Harlea komt voor twee shows naar ons land. Op 3 mei staat de 24-jarige zangeres uit Londen in Merleyn in Nijmegen en op 4 mei is ze te zien in Paradiso Amsterdam. “Rock ‘n’ Roll’s newest kid on the block” dropte eind vorig jaar uit het niets de single ‘Miss Me’ en werd een nummer-1 hit in de Free40 en werd veel gestreamd op Spotify en Soundcloud.
 
Ook de tweede single ’You Don’t Get It’ bereikte de top van de meest actuele Indiehitlijst van Nederland. Het is een bluesy R&B-rocksong, waarin ze klinkt als Amy Winehouse, maar dan met elektrische gitaar. Denk aan Garbage’s Shirley Manson meets Jesus & Mary Chain, maar vooral vette, klassieke rock-‘n-roll.
De in Birmingham geboren artieste, die haar ouderlijk huis al op zestienjarige leeftijd verliet en onder andere als model in Los Angeles heeft gewerkt, heeft inmiddels al een aantal shows in haar thuisland gedaan en nu is Nederland als een van eerste landen in Europa aan de beurt om kennis te maken met dit nieuwe rockfenomeen.
Harlea speelt o:
3 mei: Nijmegen, Merleyn
4 mei: Amsterdam, Paradiso