Incubate, het festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg, zal in 2016 een nieuwe vorm aannemen. Waar het festival voorheen plaatsvond gedurende één volle week in september, kan de bezoeker dit jaar uitkijken naar drie weekenden vol muziek, beeldende kunst, film en cultuur, verspreid over het jaar. Het festival maakt vandaag de line-up bekend voor de mei editie en kondigt tevens twee andere festivalweekenden aan: één grotere editie op 8 t/m 11 september en één op 10 en 11 december.

Passe-partouts en dagkaarten voor de mei editie zijn vanaf zaterdag 26 maart te koop via de website www.incubate.org.

Artistiek directeur Vincent Koreman: “We zijn erg trots op het festival dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, maar het was tijd voor verandering. Door het festival voortaan op meerdere weekenden per jaar te organiseren, zijn we in staat nog beter in spelen op interessante ontwikkelingen in het veld en sneller relevante artiesten en kunstenaars te boeken. Onze bezoekers kunnen nog altijd kiezen uit een brede selectie aan artiesten, maar er is minder overlap waardoor ze niet te veel bands hoeven te missen. Het wordt allemaal iets anders, maar het allerbelangrijkste is: Incubate blijft Incubate, met verrassende bands en acts en nieuwe ontdekkingen.”

Line-up aankondiging

Het team van Incubate is ontzettend trots op de aangekondigde namen. Zo kijken we nu al uit naar de avontuurlijke show van Nurse With Wound, krautrock legende Michael Rother, visionaire avant-garde black metalband Aluk Tudolo, absurd vrolijk en sociaal geëngageerde surfpoppers Tacocat, dark ambient componist Nordvargr en noise pioniers Wolf Eyes. Er is een cool beeldende kunst project van Martijn Hendriks, onderdeel van ons kunstproject Do It With Others, dat drie maanden duurt en waarvan de kickoff in deze editie plaatsvindt, de populaire Flexpo wordt georganiseerd met kunstenaarscollectief Broken Toaster in NS16 en we rennen zelf ook van venue naar venue om zo veel mogelijk mee te maken.

Kijk voor de line-up op www.incubate.org

Kaarten zijn vanaf zaterdag 26 maart verkrijgbaar via www.incubate.org/tickets

“Drie weekenden grensverleggende cultuur”

Incubate – 13/14/15 mei

Incubate – 8/9/10/11 september

Incubate – 10/11 december

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur dat in 2016 gedurende drie weekenden gevierd wordt. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het elke editie culturele voorlopers. Incubate presenteert een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater, in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. De mei editie van Incubate vindt plaats van 13 tot en met 15 mei 2016 op twaalf locaties in Tilburg. Meer informatie staat op www.incubate.org.