Vandaag hoor je voor het laatst de Snob2000 uitzending op zondagmiddag. De afgelopen 3 jaren heeft IndieXL de hoogste 100 uit de lijst integraal uitgezonden in december en hoorde je wekelijks een selectie uit de lijst op zondagmiddag.
 
IndieXL en de Snob2000 hebben de mogelijkheid onderzocht om dit jaar de gehele Snob2000 uit te zenden in de laatste twee weken van december zoals de Snob2000 wenste. IndieXL heeft echter niet de mankracht en de tijd om in die twee weken een integrale uitzending van de volledige lijst te realiseren. Bovendien hebben we ook nog onze eigen Indiejaarlijsten eind december.
 
De organisatie van de Snob2000 heeft een ander radiostation gevonden dat wel de hele lijst in de laatste twee weken van december integraal wil uitzenden. Hiermee komt een eind aan de samenwerking tussen IndieXL en de Snob2000. Wij vinden dat jammer, maar IndieXL blijft zeker dagelijks muziek draaien uit deze fraaie lijst.
 
IndieXL zal in plaats van de Snob2000 haar eigen Indie500 samenstellen in december. Een jaarlijkse hitlijst waarin de beste Indiesongs allertijden staan. Ongetwijfeld komen daar ook veel platen uit de Snob2000 in voor, maar wel een lijst die voornamelijk gericht is op Indie- en Alternative hits van de afgelopen decennia. Vanaf volgende week hoor je wekelijks een selectie uit de Indie500 op zondagmiddag van 16-20 uur.