IndieXL gaat het nieuwe jaar flitsend in, want op vrijdag 13 januari vindt de IndieXL Nieuwjaarsshow plaats.
 
Cinetol, For the Road en IndieXL brengen een Nieuwjaarsshow met een duo headline show van 2 lekkere Indiebands: Marsicans uit de UK en Blupaint uit Amsterdam.
 
Blupaint, dat zijn vier begin-twintigers met het indierockhart op de goede plek. Sebastiaan, Floris, Dennis en Dan groeiden op in verschillende uithoeken van het land maar vonden elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. De eerste singles ‘Save Me’ en ‘High’ stonden in het voorjaar van 2015 al op nummer 1 in de Indie Chart. Hun energieke liveshow leverde de Grote Prijs van Nederland op. En ze staan momenteel weer in de Indie Chart met de nieuwe single ‘Don’t Love Me’.
 
Marsicans uit Leeds (UK) maakt typische Britse indie-pop vol warme zangharmonieën, zenuwachtige gitaren en een tropische touch. Denk aan Vampire Weekend, Bombay Bicycle Club en Bloc Party. In eigen land stonden ze al op Glastonbury, waar ze zelfs door BBC uitgelicht werden als een van de hoogtepunten. De single ‘Absence’ kwam de afgelopen weken veelvuldig langs op IndieXL. Voor januari 2017 staan een EP-release en een tour gepland. Ongetwijfeld gaat Nederland net zo massaal voor de bijl als de Britten voor de earworm hooks van deze onweerstaanbare band.
 
Kom op 13 januari naar de Cinetol-zaal in Amsterdam voor een avond ‘echte’ Indie. Kaarten te koop op:
http://cinetol.nl/AGENDA.html?cId=Agenda&rId=275
 
Check het Event op:
https://www.facebook.com/events/744355742381909/
 
Datum: vrijdag 13 januari
Tijd: doors 20:00, Marsicans 21:00 / Blupaint 22:00
Entree: €7,-
 
Cinetol
Tolstraat 182, Amsterdam