Interpol is een Indie Rockband uit New York die werd opgericht in 1998. Met het debuutalbum ‘Turn On The Bright Lights’ heeft Interpol in 2002 meteen naam gemaakt. De band bracht op het album afwisselende en memorabele liedjes die qua sound het midden houden tussen puntige new wave en dromerige post-punk.
 
Ook de albums daarna, Antics, Our love to admire, Interpol en El Pintor, bevatten altijd wel memorabele liedjes die je nog steeds voorbij hoort komen op IndieXL. In de Free40 waren singles als Obstacle 1, Slow hands, Evil, Mammoth, The Heinrich manoeuvre, Barricades, All the rage back home, My desire en Everything is wrong allemaal grote hits.
 
Interpol is deze week in Nederland dus voor ons is dat een mooie gelegenheid om deze band uit New York in het zonnetje te zetten. Op 29 augustus speelt de band in Poppodium 013 in Tilburg en op 30 augustus in De Oosterpoort in Groningen. De band zal dan het 15-jaar oude debuutalbum ‘Turn On The Bright Lights’ tijdens deze tournee in zijn geheel uit te voeren aangevuld met andere grote hits.
 
Op IndieXL kun je alvast in de stemming komen want Interpol is vanaf vandaag ‘Band van het Moment’.
 
Links:
http://www.013.nl/programma/4420/interpol-1
http://www.de-oosterpoort.nl/programma/interpol/