Johnny Marr blijft stevig op de eerste positie staan in de Free40. Zijn nieuwe single ‘The tracers’ is een schot in de roos. Het is de eerste single van zijn nieuwe album ‘Call the comet’. De ex-gitarist van o.a. The Smiths, Modest Mouse en The Cribs gaat ook op tournee. Op zondag 20 mei speelt Johnny in Paradiso Noord – Tolhuistuin. Het concert was al in de presale uitverkocht. Hopelijk komt Marr later dit jaar terug naar Nederland voor een concert in een grotere zaal.
 
Je hoort vandaag in de Free40 weer de allernieuwste Indiesingles, zoals van Blood Red Shoes, Teenage Wrist, Asylums, RED SUN RISING, Protomartyr, Only Shadows, Spanish Love Songs, AWOOGA, Annabel Allum, DMA’S, save face, ASHFIELDS, The Wonder Years, The Voidz, Albert Hammond Jr, Paisley Sundae en Meg MyersNederland is goed vertegenwoordigd met DeWolff, Meadowlake, JOHAN, Canshaker Pi en Mozes and the Firstborn. 
 
De Free40 wordt vandaag gesponsord door @VESTROCK, het tofste festival van Nederland. Vestrock wordt gehouden op 1,2 en 3 juni in Hulst in Zeeland. De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur.
 
Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!