Johnny Marr staat deze week voor de tweede week op nummer 1 in de Free40 met de tweede single en video ‘Hi Hello’ van zijn prachtige nieuwe album ‘Call the Comets’. Daarmee staat de ex-gitarist van The Smiths vast op 1 in de Indiehitlijst van Nederland.
 
Natuurlijk hoor je in de Free40 van vandaag weer de allernieuwste Indiehits die je nog nergens anders hoort. Want nieuwe singles van o.a. The Joy Formidable, Goldfrapp, courtney barnett, FIDLAR, Blood Red Shoes, The Voidz, Drenge, SURGE, Black Honey, Husky Loops, Rolling Blackouts Coastal Fever, Spring King, Gaz Coombes, Teen Creeps, Nine Inch Nails en A Perfect Circle vind je in geen andere Indiehitlijst. Of fraaie singles uit Nederland van Meadowlake, Mozes and the Firstborn, Smoking Alaska en Canshaker Pi. Maar bekende bands als JOHAN, Arctic Monkeys, Unofficial: Parquet Courts en Papa Roach hoor je ook.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Als je bij wilt blijven, luister je naar de Free40. Wat doe jij? Doe je mee of waggel je er achter aan?