LCD Soundsystem flinkt het weer: op nummer 1 staan in de Free40. Dat deed de band van James Murphy al eerder met de singles: Daft Punk is playing at my house, North American scum en recentelijk Call the police.
 
Een geweldige come-back, want met een afscheidsshow in Madison Square Garden in april 2011 stopte de band op zijn hoogtepunt. Om na vijf jaar weer bij elkaar te komen. Een beetje snel voor een reünie, maar Murphy was weer muziek gaan schrijven, en, wat bleek, dat klonk nu eenmaal als LCD Soundsystem.
 
Het nieuwe album heet American Dream waarop ook Call the police en Tonite staan. James Murphy heeft paranoia van deze tijd weten te koppelen aan zijn eigen sores, zoals omgaan met verlies en ouderdom. En maakte daar ijzingwekkend mooie muziek bij. De Amerikaanse dance-punk-discoband staat 11 en 12 september in Paradiso Amsterdam.
 
 
Je hoort de Free40 vandaag van 15:00-18:00 uur op IndieXL, wel non-stop want André is nog op vakantie. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Concert:
https://www.paradiso.nl/nl/programma/lcd-soundsystem-shit-robot-dj-set/17207/