Deze week is er een berg nieuwe releases verschenen met gisteren zelfs nog nieuwe singles van Radiohead, The War On Drugs en Arcade Fire. Die hoor je allemaal op IndieXL, maar ze waren helaas net te laat uitgebracht om ze nog mee te nemen in de Free40 van deze week, maar in de lijst is de nieuwe Foo Fighters wel de hoogste nieuwe (Hotfix). Daarnaast draaien nieuwe singles van Royal Blood, Millionaire, Nothing But Thieves, Kasabian, Highly Suspect, The Afghan Whigs, Muse, Roger Waters, Incubus en The National al een tijdje mee in de Indiehitlijst van Nederland. Biffy Clyro en Twin Atlantic, die dit weekend op Vestrock en Pinkpop Festival staan, zijn ook vertegenwoordigd.
 
Maar IndieXL is er zeker niet alleen voor de bekende bands. Op IndieXL ontdek je juist veel nieuwe bandjes. In de Free40 hoor je ook nieuwe singles van bands als Demob Happy, Strand of Oaks, Chase City, Mallory Knox, COLOR BONES, WHITE, POND, Arcane Roots, Car Seat Headrest en The Districts.
 
LCD Soundsystem; de band van James Murphy, maakt een heerlijke come-back met de nieuwe single ‘Call the police’ en staat deze week op de eerste positie in de Free40.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.