Jonge muzikanten die de weg richting roem gaan maken. Een band om in de gaten te houden zijn ook de Bevelanders. 3 broers die al een aantal jaren aan de weg aan het timmeren zijn.

Tijdens de vierdaagsefeesten stonden de 3 heren op de Ramblas in Nijmegen. Heerlijk op de bank of je kwam langslopen en bleef stilstaan.

Want deze muzikanten uit Nijmegen kregen in het verleden les van diverse muzikanten uit Nijmegen van o.a. van Simon Snel (Black Bottle Riot) en incidenteel van Kees Lewiszong (Navarone). Het gitaarwerk van Meryn valt op, het samenspel van bassist Aron en drummer Florian erbij en je hebt de Meryn Bevelander Band.

Meryn Bevelander Band is een driemans blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond de twaalfjarige gitarist Meryn Bevelander.  Ze stonden als support-act bij onder andere Danny Bryant, Stevie Nimmo, Tom Killner Band, Robert Smith Bluesband en The Dynamite Blues Band op het podium. Daarnaast speelden ze al op diverse festivals en blues-routes in Nederland en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival.

Afgelopen juni won Meryn de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen.

Dit weekend spelen ze op festival de Hongerige Wolf in Groningen. In augustus spelen ze op het Vuurwerk Festival in Scheveningen.

Een tip voor het “Valkhof Festival” om deze broers volgend jaar op de Boog of Arc te zetten.