De Free40 is ooit begonnen als hitlijst voor alternatieve muziek, maar tegenwoordig bestaat de lijst voor 99% uit nieuwe Indiemuziek. Maar soms dringen ook andere genres door tot de lijst. Deze week staan nieuwe singles van oudgedienden in de rock in de Free40. Zowel Metallica als Alter Bridge komen met een nieuw album en de singles ‘Hardwired’ en ‘Show me a leader’ staan al in de Free40. Maar horen die er wel in? Wat vindt jij? Niet vernieuwend en eruit? Of respect tonen voor het nieuwe werk van deze rockdinosauriërs?
 
Feit is dat HOLY HOLY nog op nummer 1 staat met die heerlijke Indiehit ‘Darwinism’. Verder hoor je vandaag nieuwe singles in de Free40 van o.a. Cortes, High Tyde, Mystery Jets Official, Otherkin, Feeder, Placebo, Jagwar Ma, Twin Wild, Violent Soho, PIXIES, The Virginmarys, Nick Cave & The Bad Seeds, Peacekeeper, Indian Askin, Twin Atlantic, The Rifles, PALM HONEY, Dinosaur Jr, Wild Beasts, Green Day, The Pineapple Thief, Black Foxxes, KAKKMADDAFAKKA, Twin Wild en TAYMIR.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL.
 
https://www.youtube.com/watch?v=uhBHL3v4d3I