Twaalf jaar geleden bracht de Belgische band Millionaire haar laatste album Paradisiac uit. Dat album uit 2005 werd geproduceerd door Josh Homme. Daarna werd het stil rond de band uit Zonhoven van Tim Vanhamel. Maar nu is de band terug, hoewel… Toch ziet Tim Vanhamel dit niet als een comeback, maar eerder als een voortzetting.
 
Hoe dan ook, op 19 mei komt het nieuwe album Sciencing uit die werd opgenomen in Costa Rica. Als voorproefje werd vorige week de single ‘I’m not who you think you are’ uit. Een magistrale single die vorige week al binnenkwam op nummer 14 in dee Free40 en deze week in éen klap naar de eerste plaats stijgt. Millionaire speelt op 24 mei in mei in De Helling in Utrecht en staat in juni op het Best Kept Secret Festival.
 
In de Free40 hoor je vandaag weer de allernieuwste Indiehits die je njog nergens anders hoort, zoals van UNKLE, Darlia, Circa Waves, Flaming Lips, Hypochristmutreefuzz, MUX, The Kooks, SHY BILLY, Incubus, alt-J, Grit, Soulwax, Kasabian, The Guru Guru, Moon Duo, PALMSY, Amber Run, The New Pornographers, Afghan Whigs, Soulwax, OTHERKIN, Maximo Park Official, JASON WATERFALLS, The Jesus And Mary Chain, Last Leaf Down, Breath After Coma en Pip Blom.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!