Moby heeft een nieuw project: The Void Pacific Choir. Na dromerige synth-pop maakt hij een U-bocht naar het razende punkgitaar en jankende hardcore beat. Wie het ‘koor’ vormen is nog niet duidelijk, maar de single ‘the light’s clear in my eyes’ is een aanrader.

Moby voor een lege oceaan

Bij de clip staat een citaat van de schrijver D.H. Lawrence: “California is a queer place — in a way, it has turned its back on the world, and looks into the void Pacific.” Californië staart dus naar een lege oceaan. Dat is niet verhelderend, maar het belooft wel een spannend initiatief te worden.

Mr. Probz

Het project heeft ook een glijmiddel afgescheiden: met Duitse zomerhouseproducer Robin Schulz is het nummer ‘moonlit sky’, gemaakt. Luister naar de luchtige techno-disco. Robin Schulz kennen we (misschien) van de remake van “waves’ van Mr.Probz.

vijftig jaar

Moby, die eigenlijk Richard Melville Hall heet, is de achterneef van de schrijver van het verhaal Moby Dick. Richard is afgelopen maand vijftig geworden. Misschien hoopt hij, misschien vreest hij de Grote Stille Oceaan. Wij zijn benieuwd.