De Amsterdamse band Moss van Marien Dorleijn draait al 12,5 jaar mee in de muziekbizz en heeft prachtige albums en singles afgeleverd. De eerste hit in de Indie Chart was ‘Light of my life’ van het debuutalbum ‘The long way back’. De afgelopen jaren leverde de band prima platen af met ‘Never be scared/ don’t be a hero’, ‘Ornaments’ en ‘We both know the rest is noise’. Singles als ‘What you want, The hunter, We never part, She’s got a secret, Unilov’ en ‘Todays gold’ waren allemaal grote hits in zowel de Free40 als Indie Chart.
 
Het nieuwe album ‘Strike’ verschijnt op 17 februari en daarvan is ‘My decision’ de eerste single die deze week naar de eerste positie doorstoot in de Indie Chart en de vijfde plek in de Free40. Een fijn voorproefje van het nieuwe album dat vrijwel in z’n geheel is opgenomen in dEUS’ Vantage Point studio in Antwerpen. ‘Strike’ is een album waarop Moss de ramen wagenwijd open zet en de frisse lucht binnen laat. Fris en fruitig zijn de kernwoorden van de nieuwe plaat. De band begint op 30 maart in tour in Antwerpen, gevolgd door een serie shows langs de Nederlandse clubs met Amber Arcades.
 
Je hoort vandaag in de Indie Chart nieuwe muziek van o.a. Rob Klerkx & The Secret, Gashunters, NAVARONE, Fervid, Terrafyght, Somersault baby, Horizon Tide, I believe in my mess, MoonUnit, Money & The Man, BARTEK, Bagstiv, First E, Sailing To Suez, The Wounded, The Silverfaces, Lowland Kid, Mr magoo producer, Endfield, DeWolffBlack Operator, September ’94, traumahelikopter, Kill Your Darlings en Thomas Azier.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!
 
https://www.youtube.com/watch?v=saeGXQcjgPw