Na ruim 17 jaar komt er een einde aan het meest chauvinistische programma van je radio: Nederklinkers. Presentator Conjo Vergeer legt uit: “Een hobby mag tijd, geld en energie kosten. Geen probleem voor iets wat je leuk vindt, maar al een tijdje is Nederklinkers meer een verplichting dan dat ik er energie van krijg. Het vuur is er een beetje uit. Het moment is gekomen om er een punt achter te zetten.

In de afgelopen jaren is het steeds een stapje beter, nieuwer, meer geworden. Je wilt tenslotte altijd de beste uitzending “ooit” maken. De hele week bezig zijn om een zo goed mogelijk programma te maken is en blijft een heel bijzonder proces. Natuurlijk snap ik ook dat je niet iedere week die grote naam kan bellen of precies die juiste interviewvraag kan stellen, maar de euforie van blij zijn met een fijne uitzending is helaas te lang geleden.

Misschien komt dit afscheid wat plotseling, maar geloof me, ik heb dit bericht al heeeel lang voor me uitgeschoven. Steeds was er wel weer iets om een uitzending te willen maken. Het zal vast nog wel eens voorkomen dat ik iets tofs aan je wil laten horen, maar voor nu ga ik bedenken of, en zoja hoe ik met Nederklinkers verder ga.

Dit weekend heb je naar de laatste Nederklinkersuitzending kunnen luisteren. Er komt geen speciale afscheidsshow want dat zou slechts vals sentiment worden. Het is mooi geweest.

Graag wil ik ALLE Nederklinkers die ooit aan het programma hebben meegewerkt héél erg bedanken. Jullie hebben mijn hobby tot iets heel bijzonders gemaakt. Er zijn enorm veel mooie herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Ook dank alle radiozenders waar ik het programma heb mogen maken, Radio9, MidlandFM, RPL FM, RouletteFM en IndieXL. Dank voor alle vrijheid die ik altijd heb gekregen om mijn eigen ding te doen.”