Wil je weten welke nieuwe namen de affiches van de festivals en concertzalen de komende tijd zullen sieren? Lees dan het mei/juni nummer van Gonzo (circus)!

We interviewden aanstormende talenten Karen Gwyer, Taman Shud, TCF, Jib Kidder en James Welburn.

In De Nieuwe Vlaamse Slag II – onze jaarlijkse special rond jong talent uit Vlaanderen – duizenpoot Ruben Machtelinckx, grafisch ontwerper en muzikant Mathieu Serruys, metalband Onmens, filmmaker Hannes Verhoustraete en het hippe Granvat-label.

In Gonzo (circus) lees je ook altijd prachtige lange interviews. Deze keer met de uit Iran afkomstige maar in Utrecht wonende legendarische componist Michael Fahres, de Noorse wonderboy TCF en met de veelzijdige jazzmuzikant Marsen Jules. Maarten Timmermans en Niels Tubbing onderwierpen indierock-band Twilight Sad aan een uitgebreide luistertest.

Het ‘Antropoceen’ is hot in kunst en cultuur. Dus vroegen wij Arie Altena om Jussi Parrika’s nieuwe boek kritisch te belichten. En we trokken naar tentoonstellingen over/van kritische kunstenaars Sigmar Polke en Charles Avery.

En intussen vormen de universiteiten steeds meer de broeihaard van verzet tegen onze huidige samenleving. Gonzo (circus) zoekt de komende tijd zes academici op die hun stem wel durven te verheffen. In deel 1: Robrecht Vanderbeeken die het dominante neoliberale discours in de culturele wereld radicaal verwerpt.

En natuurlijk een agenda, heel veel recensies en rubrieken zoals De Resident en Gonzo’s hoekje voor volwassenen (spannend!)

Vanaf 8 mei in de winkel!

Kijk voor meer informatie op http://www.gonzocircus.com/