Op 30 maart 2018 bestaat het Amsterdamse poppodium Paradiso Amsterdam exact 50 jaar. In het kader daarvan heeft Paradiso een speciale website www.50jaarparadiso.nl gelanceerd, waar ze de dagen aftelt tot dit jubileum. Dagelijks wordt er een greep gedaan uit de rijke Paradiso-historie. Bezoekers worden opgeroepen om beeldmateriaal en anekdotes te delen.
 
Op 30 maart 1968 opende ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’ haar deuren, met als doel een vrijplaats te bieden aan creatief talent. Het voormalig kerkgebouw werd een trekpleister voor publiek en artiesten, niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit heel Nederland en de rest van de wereld.
 
In aanloop naar het 50-jarig bestaan lanceert Paradiso de website www.50jaarparadiso.nl, waar iedere dag wordt teruggeblikt op mooie gebeurtenissen en bijzondere momenten door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan een video van een uniek optreden, een foto van hoe de grote zaal van Paradiso er in de vroege jaren ‘70 uit zag of een smeuïge anekdote. Iedere dag is er iets nieuws te vinden op de site en alles blijft ook maar één dag zichtbaar.
 
Iedereen kan bijdragen aan de website, door anekdotes, verhalen, data, beeldmateriaal of videos te delen via het formulier op de website. Alles wordt eerst door een redactie bekeken, en niet alles zal geplaatst kunnen worden.
 
De website www.50jaarparadiso.nl zal in de loop van de tijd worden uitgebreid met meer informatie over de festiviteiten rondom het 50-jarig bestaan.