Pearl Jam treedt in 2018 2x op in Nederland: dinsdag 12 juni staat de band in de Ziggo Dome in Amsterdam en vrijdag 15 juni speelt Pearl Jam als headliner op het Pinkpop Festival. Daarmee heeft het festival na Foo Fighters en Bruno Mars de derde headliner binnen.
 
De band van Eddie Vedder behoedt nauwelijks enige introductie. In 1991 zorgde de debuutplaat van Pearl Jam, “Ten”, er in één klap voor dat de band de sterrenstatus kreeg. Inmiddels is de band uit grunge hoofdstad Seattle tien studio-albums, honderden unieke live concerten, bijna even zoveel live bootlegs en ruim 85 miljoen verkochte albums verder.
 
De band en het festival zijn geen onbekenden voor elkaar. Zo is de sprong van frontman Eddie Vedder vanaf de televisie-kraan tijdens Pinkpop 1992 al jaren een van de meest bekeken Youtube filmpjes over het festival en is dat optreden voor vele fans en de bandleden zelf nog altijd een van de hoogtepunten uit de carrière van de band. Pearl Jam is nog altijd immens populair in Nederland, de live-reputatie is ongekend waarbij de grote hits zoals ‘Alive’, ‘Even Flow’ en ‘Jeremy’ worden afgewisseld met minder bekend werk. En altijd met de zekerheid dat geen show dezelfde is.
 
Kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome Verkoop start op 8 december om 12:00. De kaartverkoop voor Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018.
 
https://www.mojo.nl/concerten/pearl-jam/
https://www.pinkpop.nl/2018/nl/act/pearl-jam/