Wie had dat gedacht, Pink Floyd nog eens in de Free40. Maar deze week gebeurt het want ze komen nieuw binnen op nummer 34. Met een 2016 remix van ‘Childhood’s End’ waarvan een videoclip is uitgebracht. Het gaat om voorproefje van de komende Pink Floyd-boxset The Early Years 1965-1972. De door David Gilmour geschreven track verscheen oorspronkelijk op de lp Obscured By Clouds. Dat album uit 1972 diende als soundtrack van de film La Vallée.
 
De video van Childhood’s End bevat een nieuwe mix van het nummer, gemaakt door Andy Jackson en Damon Iddins. De zwart-wit beelden geven een inkijkje in de studio waar Pink Floyd aan de plaat werkte.
 
The Early Years 1965-1972 is een box met 27 discs met in totaal maar liefst vijftien uur aan beeldmateriaal en 130 audiotracks, waarvan een aantal nooit eerder het licht zag (bijvoorbeeld de songs Vegetable Man en In The Beechwoods). Naast de vele outtakes, alternatieve opnames, radio- en televisieoptredens en concertbeelden zijn ook de volledige films More en het eerdergenoemde La Vallée, memorabilia en een aantal vinylsingles bijgevoegd. Er komt ook een ‘best of’-selectie van de box (getiteld Cre/ation), die eveneens op 11 november verschijnt.
 
https://www.youtube.com/watch?v=SnTz09-nk9c
 
(www.indiexl.nl/ www.free40.nl)