In de Indie Chart staan de 40 beste songs van Nederlandse bodem van deze week op het gebied van pop, rock- en Indie. Er wordt heel veel goede muziek gemaakt in Nederland, maar andere radiostations draaien het niet. Wij wel! En de 40 beste songs zetten we wekelijks op een rij in de Indie Chart.
 
Deze week staat Playyard op nummer 1 in de ‘Nederlandse top 40’. Energiek, wild, ruig maar toch catchy zijn elementen die de Leidse/Haagse rockband Playyard allemaal bezit. De band werd eind 2007 opgericht door zanger Erol Yenicekaya en (ex)drummer Erik Polet. De twee speelden al jaren samen in een andere band, maar zochten naar de ultieme band om zich verder te kunnen vestigen in de muziekscene. Geïnspireerd door rockbands uit de jaren ’90 en het begin van het nieuwe millennium creëert Playyard zijn eigen sound. Een mix van alternative rock en nu-metal is dan ook de kern van de band die live bekend staat om zijn energieke shows en de interactie met het publiek.
 
Je hoort vandaag o.a. in de Indie Chart: Eelke Ankersmit, Maggie Brown, Mo Bedick, WOLVON, Nemesea, BLOOM ILLUSION, PACESHIFTERS, The Wounded, AlascA, Midas, RAVENNA, Radio Eliza, RED VULTURES, CIEL, Dan Hair, The Naked Sweat Drips, The Sign Of Leo, Fake Billy & The False Prophets, Gifter, Fools & Pretenders, JASON WATERFALLS, Order Of The Emperor, COLOR BONES, Rob Klerkx & The Secret, No Man’s Valley, stillwave, Inge van Calkar en RAVENNA.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!