Radiohead heeft al zijn accounts en website op zwart gezet. Alle posts zijn van het facebookaccount gehaald en tweets zijn gewist. Zoek je een verklaring? De website levert een wit scherm op.

Er is nog geen antwoord op deze ingrijpende actie. Kennelijk is het een weloverwogen actie omdat een aantal fans gisteren via de postbode een flyer kreeg bezorgd met de tekst ‘Sing the song of sixpence that goes’. Daaronder in koeienletters ‘Burn the witch’ en daaronder het dreigende ‘we know where you live’. En zo is het want het berichtje belandde op de deurmat van mensen die een cd van Radiohead hebben besteld.

Sing a song of sixpence is een Engels kinderliedje over een taart gebakken van 24 merels, een koning, een koningin en een dienstmeid wiens neus tijdens het ophangen van de was wordt afgerukt door een ontsnapte merel.

Iets prettiger: Burn the Witch is een nummer dat tien jaar geleden heel kort te horen was tijdens een concert in Berkeley (San Francisco (Verenigde Staten) en twee jaar later in St Louis (ook VS). Het klonk veelbelovend en waarschijnlijk komt het binnenkort op het album wat de band van Tom Yorke ook al in alle toonaarden ontkent.

Op 20 en 21 mei is de HMH helemaal uitverkocht voor twee optredens van Radiohead. Als je er nu nog geen zin in hebt ….