Rat Boy is het alter-ego van de 21 jarige Jordan Cardy uit Chelmsford in Engeland. Enkele jaren geleden begon hij op de Chelmer Valley High School al zijn eerste songs te schrijven. Hij is daarbij beinvloed door bands als The Clash, The Streets, Jamie T en Kasabian.
 
Met ‘Sign on’ scoorde hij in 2015 de eerste hit in de Free40. Met ‘Fake ID, ‘Revolution’ en recentelijk ‘Laidback'(met Graham Coxon, ex Blur) scoorde hij al dikke top 10 hits. En nu behaalt hij zijn eerste nummer-1 hit in de Free40 met ‘Oh no’.
 
IndieXL heeft Rat Boy al sinds 2015 omarmd. Maar we zijn blijkbaar de enige want je hoort hem alleen op IndieXL. Zijn wij dan gek? Zeker, maar toch denken wij dat een complete doorbraak kan niet lang duren want zijn debuutalbum ‘Scum’ krijgt lovende recensies in thuisland Engeland. Wie graag Rat Boy hoort, luister IndieXL! Laat de rest lekker verder slapen!
 
Je hoort vandaag in de Free40 verder nieuwe singles van o.a. Wolf Alice, MUTEMATH, Stereophonics, Manchester Orchestra, BLOODY KNEES, Death From Above 1979, Feeder, PALE WAVES, School is Cool, Morrissey Official, Blaenavon, Wolf Parade, Gary Numan Official, Car Seat Headrest, Deaf Havana, OTHERKIN, Nothing But Thieves, Marmozets, Depeche Mode, Lullaby, PUBLIC SERVICE BROADCASTING, Kasabian, Arcane Roots, BAD NERVES, Beck en Fangclub.
 
Nederland is uitstekend vertegenwoordigd met Mozes and the Firstborn, Jagd, Tusky en MICH.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Presentatie: André Bergman. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!