De legendarische Nederlandse band The Fatal Flowers komt weer bij elkaar en houdt een reunietour die o.a. voert lang de Melkweg Amsterdam en een optreden op Dauwpop.
 
De reunie kwam soepeltjes tot stand. Na bijna 30 jaar was er slechts wat licht aandringen nodig van Frank Satink, festivalprogammeur van Dauwpop/Goomah Music. De Flowers gaan in juni op een uitgebreide reünietoer, met de kick-off op Dauwpop in Hellendoorn op 30 mei. Een gitaarrevival hangt ons boven het hoofd.
 
De erfenis: een met drie albums gevuld cv, oké drieënhalf met het aan alles voorafgaande minialbum Fatal Flowers(1985). Bekendste single was Younger Days, titeltrack van het officiële debuut uit 1986. Rolling Stone sterjournalist David Fricke wijdde een toprecensie aan dat album. Daarna volgden de twee met Ronson gemaakte albums Johnny D. Is Back! (1988) en Pleasure Ground (1990). Eerstgenoemde is blijkens een recente lijst in het blad Lust For Life nog altijd een onverbiddelijke klassieker voor de critici.
 
De reünie van The Fatal Flowers gaat plaatsgrijpen in de laatste line-up, die van Pleasure Ground. Dat is met enerzijds oprichters zanger/gitarist Richard Janssen en drummer Henk Jonkers plus anderzijds sologitarist Robin Berlijn en bassist Geert de Groot.