De come-back van Roger Waters is nu al een succes! Op 2 juni brengt hij zijn langverwachte nieuwe album Is This The Life We Really Want? uit. De ex-voorman van Pink Floyd bracht daarvan 3 weken geleden de eerste single ‘Smell The Roses’ uit en die staat deze week op de eerste plaats van de Free40.
 
Het nieuwe album bevat twaalf nummers en gezien titels als The Last Refugee laat de zanger/bassist zich weer van zijn meest maatschappelijk betrokken kant horen. Is This The Life We Really Want? werd geproduceerd door Nigel Godrich, bekend van o.a. zijn werk met Radiohead, Beck en Paul McCartney. Hij werkte ook als muzikant mee aan de songs, verder bijgestaan door onder anderen bassist Guy Seyffert, gitarist/toetsenist Jonathan Wilson, drummer Joey Waronker en toetsenisten Roger Manning en Lee Pardini.
 
Samen met bands als The Afghan Whigs, clan of xymox, Kasabian, The War On Drugs, At The Drive In, UNKLE ft. Mark Lanegan, Incubus, The Charlatans en Millionaire staan er momenteel wel wat gevestigde namen in de hitlijst. De oudjes doen het dus goed.
 
In de Free40 staat echter voornamelijk nieuw talent en dat is nu ook genoeg aanwezig. Ken je bijvoorbeeld als bands als Kermode Spirit, SHY BILLY, MUX, Rat Boy, Monico Blonde, The Sherlocks, The Districts, A Fugitive, of Waxahatchee? Of heb je de nieuwe singles al gehoord van The Blood Red Shoes, The Black Angels, POND, The Charlatans, alt-J, Amber Run, Highly Suspect, The Amazons, Car Seat Headrest, Royal Blood of Portugal. The Man?
 
Genoeg redenen om vanmiddag te luisteren naar de beste Indiehitlijst van Nederland die mijlenver voorloopt op andere alternatieve charts.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!