Saint Charlie is een indie-psycho-rockband uit Nijmegen. In maart verschijnt hun debuutalbum: “Lightning Over Velvet Evenings”. De liedjes zijn een aanstekelijke wervelwind van riffs en grooves, spacy als het kan, in your face als het moet. Een mix van persoonlijke vragen en reflecties op de hedendaagse maatschappij voeren de boventoon, soms meeslepend maar vaak luchtig en dansbaar.
 
In december 2016 werd de eerste single ‘Ordinary Sound’ uitgebracht, die direct Indiedisc werd op IndieXL. En deze week prijkt dit fijne voorproefje bovenaan de Indie Chart. De videoclip van ‘Ordinary Sound’ is gemaakt op basis van selfievideo’s van Saint Charlies crowdfunders, die voor het reeds opgenomen album 6500 euro bij elkaar hebben gebracht.
 
Je hoort natuurlijk nog veel meer muziek uit Nederland in de Indie Chart. Zoals van The Mysterons, Indian Askin, Stookvogel, Somersault baby, Moss, Blaudzun, Navarone, Kinoo, The Sign Of Leo, Five Years Later, Orange Skyline, Loop Alley, Vera’s Charm, Klangstof, Alaskans, Paceshifters, The Road Home, Drive By Wire, Rob Klerkx & The Secret, Black Operator, Mister and Mississippi, Endfield, Lowland Kid, DeWolff, I believe in my mess, Fruitmachine en MoonUnit.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!